Facebook mulls begränsa tillgången för “mobbare”

Facebooks karta över relationerna mellan enskilda användare bringats att bära för att filtrera bort kränkande och falska användare från det sociala nätverket.

500 miljoner starkt socialt nätverk testar ett antal funktioner för att avskräcka människor som mobbar andra, skicka skräppost eller strider mot platsens principer på andra sätt, en chef för Facebook offentliga policyteamet berättade journalister på tisdagen.

Till exempel Facebook experimentera med aktivt förbjuda medlemmar från delar av webbplatsen, om de har varit missbruk. Detta omfattar åtgärder som “stänga [dem] från att använda [funktioner] som att skapa en grupp eller kanske gå med i en grupp”, säger Simon Axten.

Som en del av detta, använder sociala nätverk data det gleans från medlemmar interaktion med sina vänner för att identifiera spammare.

När en användare som normalt endast tjänster till sju eller så väggar en dag skickar meddelanden till 20 eller 30, som indikerar för oss att kontot har äventyrats, “sade Axten.” Dessa system leta efter beteende som är avvikande och faller utanför normen av den typiska Facebook användaren.

Axten sade, i framtiden, planerar företaget att “använda ytterligare signaler till de vi har nu att ta reda på om [användare] verksamhet är dålig”.

Facebook har kommit under critcism i det förflutna över mängden data som samlas in på dess medlemmar. Säkerhetsexpert Bruce Schneier och andra har hävdat att denna samling är skadligt för användarnas personliga integritet. Som svar har Facebook sagt att dess fokus ligger på användarnas upplevelse och inte på att sälja data.

I grund och botten, en stor del av företagets ansträngningar att öka användarkomfort på platsen kretsar kring att uppmuntra människor att använda sina egna identiteter, snarare än falska, enligt Axten.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Användningen av verkliga identiteter leder till en förbättring av kvaliteten på interaktionen på platsen, tillade han. Den 1 februari, meddelade Facebook att det planerar att lansera en tredje part kommentarer system för användning på andra webbplatser, och effekterna kan sprida sig till dessa, föreslog Axten.

“[Vi har fått] anekdotiska rapporter från webbplatsägare säger att tillåter människor att logga in med sina Facebook-identitet innan en kommentar eller blogginlägg på en artikel har tvingat mycket bättre beteende”, sade han.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation