Kina föreslår tvåårig MVNO rättegång

Den kinesiska regeringen söker allmän ingång för ett förslag till mobil virtuell nätoperatör (MVNO) försök, vilket gör att nya företag att sälja trådlösa tjänster.

I ett uttalande tisdag, ministeriet för industri och informationsteknologi (MIIT) utfärdat ett utkast till MNVO försök som en del av regeringens plan att, uppmuntra privata investeringar i telekombranschen, och öppna upp sektorn för fler spelare för att öka konkurrensen.

Utkastet definierat en MNVO som en part som köper mobila teletjänster från en teleoperatör som har en mobil nätverksinfrastruktur. Den MNVO byter namn tjänsten att sälja till slutanvändare. Medan MNVO inte bygga sin egen infrastruktur, måste det inrättas ett kundstödssystem och relaterade system för andra verksamheter.

I utkastet föreslås en tvåårig studie, där som en del av kraven teleoperatörerna kommer att krävas för att registrera dig åtminstone två tjänste återförsäljare.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Kvaliteten på tillhandahållna anslutningen till MNVO får inte vara mindre än de som ges till licensgivarens egna kunder, sa det.

Kraven noterade också att MNVOs får tillhandahålla förbetalda tjänster, under förutsättning att de kan ge långsiktig service och kan bara acceptera upp till ett år till ett värde av förbetalda avgifter.

Regeringen har satt en 30-dagars tidsfrist fram till 6 februari, för offentlig ingång.

För närvarande har Kina tre mobiloperatörer, China Mobile, China Unicom och, China Telecom.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow