Rådet kvartett bedriver gemensam ICT-infrastruktur

Fyra kommuner i regionen Nya Zeelands huvudstad Wellington, har gått till anbud på en gemensam ICT-infrastruktur plattform exklusive affärssystem.

Den nya plattformen kommer att leverera “standard råvaru ICT-infrastruktur”, inklusive datacenter och lagring, servrar, data- och röstnätverk, telefonitjänster, stationära datorer och en IT-servicedesk.

Råden, som tillsammans har budgetar NZ $ 900 miljoner säga svar på anbud kommer att bidra till att utveckla den gemensamma företagets infrastruktur fall.

Channa Jayasinha, program ägare, säger råden är angelägna om att se om det finns innovativa sätt att ge bättre service mer effektivt.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

“Vi tror att våra organisationer och kunder skulle ha nytta av att ha mer lyhörd, flexibel och pålitlig IKT-infrastruktur och har gått samman för att undersöka för- och nackdelar med en gemensam strategi.”

Noterar dock anbud att en eller flera kommuner kan välja att inte delta, andra kan välja att gå med och omfattningen av anbud kan påverkas av förändringar i regeringens politik för tillvaratagande eller en politisk omorganisation av råden i regionen.

Förra året, kommunal kommissionen anses vara en stor sammanslagning förslag påverkar nio av de regionala råden.

En annan, initiativ, som kallas Odyssey programmet och inledningsvis ledde leds av Wellington kommunfullmäktige behandlar sammanslagning på affärssystem nivå.

Sex andra råd i regionen för närvarande inte deltar i det gemensamma infrastrukturprojekt.

“Beroende på resultatet av affärsmässiga och övergången kan andra råd i regionen bestämma att de kommer att delta i Shared Service Organisation (SSO) och övergången sina ICT infrastrukturtjänster ökar omfattningen av servicekraven” anbudet säger.

Det kan också hända att ett råd beslutar att inte delta och så omfattningen av kraven kan minska. Om denna situation uppstår, kommer den resulterande inverkan på tjänster, priser och avtal komma överens om Tjänsteföretag (s) och SSO.

Leverantörer har fram till den 15 augusti för att svara på RFP.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar