ACMA avgående ordförande betonar behovet av sakernas, M2M spektrum

Vid slutet av sin 10-åriga anställning som ordförande i Australian Communications and Media Authority (ACMA), har Chris Chapman identifierat flera viktiga frågor i spektrumförvaltning att ACMA måste inriktas på Maskin-till-maskin (M2M) teknik , ett steg mot sakernas Internet (IoT), och fortsatt anslag för 4G-tjänster.

“Detta kommer att bli ett verkligt tillväxtområde i den australiska ekonomin inom en snar framtid, och ACMA vill se till att spektrum kan användas effektivt av användare och applikationer som kommer att dyka upp,” Chapman förklarade i en intervju med webbplatsen på tisdag.

Den ACMA faktiskt har ett antal levande samråd som relaterar till maskin-till-maskin kommunikation och Internet of Things.

Den ACMA i december släppt en uppsättning av föreslagna regelförändringar spektrum syftar till att ge bättre tillgång till spektrum för M2M operatörer som använder spektrum för IoT.

För närvarande, IoT och M2M operatörer tillgång spektrum enligt ACMA klass licensregim. Den Acma s ändringar av systemet skulle eliminera barriär som hindrar dem från att enkelt få tillgång till smal, låg-drivna nätverk i 900MHz, 2.4GHz och 5.8GHz frekvensband för applikationer såsom maskindata och övervakning, data telemetri, smarta mätare, säkerhetssystem , sensornätverk och industriell kontroll.

De IoT förändringar skulle göras till radio Låg risk för störningar apparater (LIPD) Klass Licens 2015, vilket förut godkänner användningen av radiofrekvensspektrum för vissa radiokommunikations enheter som har en låg potential att orsaka störningar med andra enheter.

Ingår i förväg godkända listan redan finns garage dörröppnare, Bluetooth-enheter, stöldskyddsutrustning, e-tag system, trådlösa mikrofoner och WLAN-enheter. Om ACMA förslag går igenom, kommer fler IoT enheter läggas till listan som de kommer i utbredd användning.

Den ACMA tittar på att lägga till nya frekvensband för i marken extremt stor bandbredd sändare som används i automatiserade system parkering förvaltning, radiobestämning sändare som används som industriella sensorer, och analysanordningar som används för att detektera föremål i väggar, tak och golv.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

“De föreslagna ändringarna bygger på de redan omfattande arrangemang i LIPD som stödjer ett stort utbud av spektrum används på ett diskret sätt utan kostnad för användarna”, säger Chapman.

På många sätt är det LIPD den “unsung hero” av Australiens spektrumhantering ram som stöder den dagliga användningen av ett varierat utbud av enheter, från Wi-Fi till barnvakter, och allt däremellan.

Även om inga formella svar har tagits emot före samråd stängning senare denna månad, sade Chapman flera företrädare för näringslivet har uttryckt sitt stöd för dessa förändringar.

Den ACMA vill också att anpassa användningen av de 22.25-123GHz och 244-246GHz spektrumband för kortdistansutrustning med det europeiska systemet. Chapman lades till tisdag att ACMA har planer på att använda ett nytt band “för låg arbetscykel, låg effekt enheter – passar perfekt för MTM-program”.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runda, stora datamängder, Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb, innovation, CSIRO samarbetar med Ai Group att öka industri interaktion i skolor

Enligt ACMA, kommer dessa förändringar att förbättra australiska företagens förmåga att tekniskt förnya och därmed ligga steget före sakernas kurvan.

Den ACMA samarbetar också med Communications Alliance sakernas Alliance verkställande rådet för att ta itu med IoT spektrumfrågor.

Det har förekommit en viss debatt om vilka nätverk bör utgöra ryggraden i sakernas, med VD för Australian start National smalbandsnät (NNN) Rob Zagarella säger i november att det största hindret för upprättandet av sakernas är den inneboende kostnad i anslutning så många saker .

Zagarella sade Australiens nuvarande mobilnät “är inte nödvändigtvis idealiskt för att träffa några av dessa sakernas utmaningar”, eftersom de har ställts in med hög genomsnittlig intäkt per användare (ARPU) i åtanke, med åtföljande betydande kostnader och investeringar i spektrum.

I stället för mobilnät, smal låg effekt, långdistans WAN såsom Lora som använder tillgängliga, olicensierade radiospektrum bör rullas ut, sade Zagarella.

NNN började testar sin teknik på Sydneys North Shore i augusti över 10 basstationer som täcker 50-100 kvadratkilometer, med företaget som syftar till att bygga ut sitt trådlösa nätverk i landet. I Australien, fungerar lora teknik inom 918MHz-928MHz frekvensband.

Dominerande teleoperatör Telstra också aviserat en studie av LoRaWAN teknik i Melbourne med okända leverantörer, som ägde rum mellan november 28 och December 3 förra året.

“Denna studie kommer att hjälpa till att informera vår syn på rollen för tekniken”, en Telstra talesman berättade webbplatsen.

Den IoT utmaning hjälper Telstra att förstå program som verkar inom ramarna för en låg, effektiv trådlösa datatjänster som det finns flera lösningar som finns.

När det gäller spektrumtilldelning, den ACMA tidigare denna månad meddelade framgången med sin 1800MHz auktion, med totalt AU $ 543.500.000 spenderas mellan de fyra stora teleoperatörer. Optus tillbringade mest, på AU $ 196.000.000, följt av Telstra, på AU $ 191.000.000, TPG, på AU $ 88.000.000, och Vodafone Australien, på AU $ 68.000.000.

Den höga bandsspektrum kommer att förbättra 4G täckning i regionala och avlägsna Australien, vilket höghastighetsbredband till dem som bor utanför de större städerna.

“The ACMA förväntar tryggt att detta senaste utgåvan av 1800MHz bandet, tillsammans med befintlig spektrum tillgängligt i dessa områden – inklusive 700MHz och 2.5GHz spektrum som tidigare ställts till förfogande av ACMA genom den digitala utdelningen auktionen flera år sedan – kommer att tjäna att öka nätkapaciteten och hastigheter tillgängliga för användarna i dessa områden “, Chapman sade på tisdag.

Den 1800MHz-bandet används för närvarande i storstadsområdena från Telstra, Vodafone och Optus att leverera sina 4G-nät, men har främst använts i avlägsna Australien för punkt-till-punkt backhaul tjänster. Omfördelningen av spektrumet kommer att säkerställa att det används för att föra dem som bor i regionala områden snabbare uppkopplingshastigheter.

“The 1800MHz bandet är särskilt attraktiv för 4G-tjänster på grund av det stora antalet enheter som stöder LTE i bandet”, säger Chapman.

Den ACMA är också engagerad i att göra fördelarna med 1800MHz spektrum tillgängliga för dem i avlägsna Australien. I dessa områden är ACMA använder ett administrativt, “över fördelningsmetod den counter’-typ, snarare än en auktionsprocess.

Den ACMA sade i november att det kommer dessutom refarm spektrum i 803-960MHz bandet med 850MHz bandet att utökas för mobila bredbandstjänster.

Beslutet kommer att se 803-820MHz spektrumbandet, som tidigare användes för analog television, tilldelas för användning.

Den 803-960MHz spektrum för närvarande används också för fasta länkar, trunkerade landmobiltjänster, ljud utanför sändning och studio-to-sändare länkar med konsumentenheter arbetar också inom 915-928MHz band under LIPD klass licenser.

Tidpunkten för tilldelning detta spektrum har ännu inte fastställts, med Chapman säger att det är osannolikt att “före slutet av detta årtionde”. Han tillade dock att detta också skulle bli föremål för en auktion före 2024.

“The ACMA långsiktiga strategi för 803-960MHz bandet har flaggat att övergången av befintliga användare av de 850MHz expansions band skulle fortsätta till mitten av 2024, även om alternativ finns som kan se delar av detta spektrum finns förr”, sade han .

Denna tidsram ger en indikation på när spektrumet skulle vara tillgängliga för användning av mobila bredbandstjänster. Men skulle planering och fördelning av spektrumet ske före detta så att vi levererar någon “dödtid” mellan clearance av befintliga användare och användningen av bandet av mobilt bredband.

Den ACMA beslut kommer också att göra ytterligare spektrum i 928-935MHz bandet tillgänglig under LIPD licens.

Den ACMA planerar dessutom att nedväxling i 850MHz-bandet genom 1MHz för att maximera användningen av intilliggande 900MHz GSM-bandet, samt att konfigurera om 900MHz GSM-bandet i framtiden och genomgår en “allmän defragmentering” av 800 MHz spektrumbandet för att öka effektiviteten.

Vodafone Australien meddelade i november att det redan hade Refarmed sin 850MHz frekvensband för att få täckning för regionala och storstads Queensland. Lågbandet spektrum tränger byggnader mer effektivt än högre band, sade Vodafone, som arbetar tillsammans med 4G redan genom 1800MHz spektrumbandet.

“L850 kommer att erbjuda en mängd potentiella förbättringar, bland annat snabbare strömningshastigheter, ökad stabilitet nätverk, och för vissa kunder, 4G tillgång för första gången,” Vodafone CTO Benoit Hanssen sade vid den tidpunkten.

Under sin intervju med webbplatsen, Chapman sade också att ACMA kommer att behöva bestämma hur man bäst kan fortsätta att reglera teletjänster och skydda konsumenternas intressen.

Den ACMA telekommunikation konsumenternas skydd (TCP) Kod som först trädde i kraft i juli 2012, tjänar de främsta syftena med att kräva operatörer att förse konsumenterna med tydlig information om vad deras mobiltelefon planer erbjuda, inklusive ett tvåsidigt sammanfattning av varje viktig information plan, meddela kunder om hur mycket röst och data de har använt under deras plan, och föreslå spend-verktyg för att förhindra framtida över och efterföljande chockräkningar.

TCP koden körde en nedgång i konsumenternas klagomål till Telekommunikation ombudsmannen (TIO) av 35,8 procent sedan 2012, från 193.702 i 2011-12 ned till 124.417 i 2014-15. Koden har också resulterat i att generera AU $ 545.000.000 i besparingar för kunder per år tack vare konsumenterna att bättre kunna fatta välgrundade kontrakts val, och en minskning av oförutsedda höga räkningar.

För att kunna guage de positiva effekterna av att införa TCP lagen, ACMA erbjuds en AU $ 154.000 anbud i januari för ett företag att bedriva forskning i dess effekter.

I synnerhet är ACMA söker information om spend-hanteringsverktyg och varningar och kundernas upplevelser med teletjänster och leverantörer.

Den anbudsgivare kommer att bedriva forskning och samla in data om kundtillfredsställelse med telekomtjänster, kundtillfredsställelse med transport tjänsteleverantörer klagomål-hanteringsprocesser, chockräkningar förekomst, omfattning och resonemang, konsumenternas förståelse av erbjudanden, konsumenternas förståelse av kritiska informations sammanfattningar; och konsumenternas medvetenhet och användbarheten av utgifterna-hanteringsverktyg.

Den ACMA vill också information om användningen av mediestreamingtjänster.

Anbudsansökningar berodde förra veckan, med kontraktet förväntas genomföras i slutet av februari och arbetet vara slutfört den 30 november Rapporten presenteras kommer att användas av ACMA att bestämma dess utbildning och efterlevnadsaktiviteter, och kommer att användas under ACMA s 2017 översyn av TCP-koden.

Enligt Chapman, den ACMA fick 13 anbud, som det är nu utvärderar.

“Ett syfte med forskningen är att tillhandahålla en ytterligare och kompletterande datakälla TIO statistik. Vi vet att TIO klagomål är betydligt lägre, medan servicenummer fortsätter att växa. Men föreslås kommer också att bedöma kundtillfredsställelse med telekom interna klagomål forskning -handling och kundservice, lätt att förstå information om planer, och omfattningen av oväntade höga räkningar hos alla kunder, inte bara de kunder som söker TIO bistånd “Chapman förklaras.

Det är den andra i en serie av spårning forskning, så det kommer också att göra det möjligt för oss att jämföra läget i 2016 med den tidigare omgången av forskning under 2013.

Den ACMA senast uppdaterad TCP koden i december, säger de senaste ändringarna har förenklat hur operatörer ger information, bort dubbel enligt australisk konsumentlagen och lagen om integritetsskydd, och skära ned på upprepning av skyldigheter i hela koden.

Men den australiska kommunikations Consumer Action Network (ACCAN) uttryckt sitt missnöje med TCP kod revideringar, säger kritiska informations sammanfattningar om tjänster och planer skulle vara mindre tydlig för konsumenterna.

“I ett steg bakåt, ändringar i dag innebär operatörer kommer inte längre vara skyldig att offentliggöra viktig information på sina webbplatser, såsom täckningskartor, internationell roaming information och kontaktuppgifter för ekonomiska svårigheter personal”, säger ACCAN VD Teresa Corbin.

Det är nu upp till Telco hur de tillhandahålla denna information, och vi är oroade över att detta särskilt kommer att skada konsumenter som möter hinder för tillgängligheten, och är beroende av webbaserad information. Det kan påverka konsumenternas förmåga att fatta välgrundade köpbeslut.

Även Chapman sade att det ännu är för tidigt att bedöma effekterna av förändringarna i koden, förnekade han att operatörer skulle sluta publicera sådan information.

“När mer flexibilitet är aktiverad, finns det nödvändigtvis en minskning av recept”, sade han.

Med mobiltäckning, är det teoretiskt möjligt att karttäcknings inte får användas eller publiceras på webbplatser, men då operatörer måste hitta ett annat sätt att beskriva geografisk täckning för alla. Den nya koden tvingar leverantörerna att “tillhandahålla” information, inklusive “nätverkstäckning i Australien för teletjänster, som kan innefatta en karta eller schema över mobiltäckning.

Ärligt talat, vi inte förutse att täckningskartor kommer att upphöra eller tas bort från webbplatser, och de tre mobilnät har definitivt fortfarande kartor täckning på sina webbplatser nu.

För roaming kostnader, sade han publicera allmän information på nätet är mindre värdefull än kundspecifik information som tillhandahålls av operatörer.

“För många telekomkunder, har kraven på allmän information bestämmelsen om roaming på webbplatser ersatts av kravet på att skicka mer riktad information till resande kunder under vårt internationell roaming standard”, hävdade han.

Bärarna verkar angelägna om att berätta för kunderna om deras senaste mobila roamingerbjudanden, som inte verkar vara att leverera mycket bättre kundnytta.

I vilket fall som helst, den nya koden tvingar leverantörerna att “tillhandahålla” information avseende roaming, och vi har inte sett någon väsentlig förändring på vilken typ av roaming information som tillhandahålls på webbplatser.

När det gäller där ACMA kommer vara på väg under nästa år under ledning av sin nya ordförande, Chapman pekade mot den federala regeringens kommande översynen av spektrumhantering lagstiftning.

“Denna grundläggande översyn av spektrumhantering i Australien är något som ACMA har gett starkt stöd, och jag ser fram emot en ny lagstiftning som kommer att fungera Australien väl under de kommande årtiondena”, sade han.

Den ACMA måste och kommer att fortsätta att leverera sin “vanliga jobb” att hantera spektrum till gagn för alla australier.

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb

CSIRO samarbetar med Ai Group att öka industrin interaktion i skolan