Med undantag för Android, allt om den här telefonen docknings laptop vettigt

Samsung kom upp med en ny idé som gör att en telefon för att docka med skalet av en bärbar dator och köra två olika operativsystem.

Företaget lämnade in en patentansökan under tredje kvartalet förra året för att skydda konceptet noterade Synbar Mobile på tisdag. Jag gillar idén, även om det inte är helt original: Motorola levererade en liknande produkt tillbaka i 2011 med Atrix HD smartphone och laptop Dock tillbehör.

Motorolas produkt var lite före sin tid och inte väl genomfört, dock. Vid dockning telefonen skulle den bärbara delen starta upp i en anpassad version av Linux och var allmänt clunky att använda. Samsung föreslår användningen av Android-telefon för sitt koncept men den bärbara datorn skulle faktiskt köra Windows.

Denna konfiguration skulle sannolikt vara tilltalande för en bredare publik om det görs på rätt sätt. Vid denna tidpunkt, men det helt enkelt inte göra så mycket känsla.

Varför inte? Svaret kan sammanfattas i ett ord: Continuum.

Det är konceptet Microsoft debuterade när man introducerade Windows 10 förra månaden. Kontinuum kan förvandla en telefon till en dator genom att ansluta telefonen till en bildskärm, tangentbord och mus. Mjukvaran skalar intelligent från en handhållen mobil för att som en traditionell stationär dator.

Visst, fungerar Continuum med en extern bildskärm och tillbehör. Det finns ingen anledning att tro dock att med minimala justeringar, kan dessa anslutningar göras via en bärbar dator som den Samsung har föreslagit i sitt patent.

Jag har inget emot Android här. Faktum är att jag använder rutinmässigt en Moto X eller en Google Nexus telefon, speciellt när jag bär min Android Wear Smartwatch. Och jag ser fram emot att se vad Google meddelar för Android på denna veckas Google I / O-utvecklare händelse, du kan läsa mina förväntningar här.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den enkla sanningen är att vi har sett ett antal bryggor, både för bärbara datorer och surfplattor, som använder Android-telefoner i det förflutna. De har aldrig riktigt tagit fart delvis på grund Android är inte den bästa plattformen för traditionella stationära eller bärbara datorer. En bättre strategi skulle kunna vara en Google Android som driver Googles Chrome OS i en bärbar dator skal, men det är en idé som jag har haft i flera år och har inte sett Google försök.

Det gör bara mer meningsfullt för mig om telefonen som driver en bärbar dator docka kör Windows 10 eftersom operativsystemet inbyggt kan skala på lämpligt sätt. Och det skulle medföra konsekvens till användargränssnittet mellan både telefonen och den bärbara datorn, oavsett skärmen du arbetar med.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus